Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/zakhvoriuvanist-na-hrvi-ta-hryp-znyzhuietsia-za-tyzhden-na-poltavshchyni-vyiavyly-ponad-visim-tysiach-novykh-vypadkiv/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Захворюваність на ГРВІ та грип знижується: за тиждень на Полтавщині виявили понад вісім тисяч нових випадків

Захворюваність на ГРВІ та грип знижується: за тиждень на Полтавщині виявили понад вісім тисяч нових випадків

Протягом минулого тижня у Полтавській області офіційно зареєстрували 8062 випадки захворювання на гострі респіраторні інфекції. Базовий епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ перевищений на 14 %.

Про це повідомили у Полтавському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Захворюваність у порівнянні з попереднім тижнем знизилась на 15%.

“Захворюваність знизилась, за тиждень в області зареєстровано 8062 випадків, на 15% менше, ніж на попередньому, показник захворюваності 596,2 на 100 тис. нас., на 14% вище базового, показник інтенсивності – низький”, – йдеться у повідомленні.

За тиждень в області виявили вірус грипу А (нетипований), адено-, рино-, RS-віруси та збудник COVID-19.

Нагадаємо, з 12 по 18 лютого в області зареєстрували 9477 нових випадків гострих респіраторних інфекцій. Як зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, з початку епідсезону у жовтні на гострі респіраторно-вірусні інфекції перехворіло понад три мільйони українців — це 9% населення країни.

 

 

фото: pexels

Перейти до вмісту